// // گام آخر گازرسانی در دولت تدبیر و امید برداشته می شود - نفتاب
نفتآب
نفتآب

گام آخر گازرسانی در دولت تدبیر و امید برداشته می شود

صنعت گاز ایران در حالی امسال 50 سالگی خود را جشن می‌گیرد که با توجه به فعالیتهای انجام شده در طول سالهای گذشته هم اکنون 96 درصد جمعیت شهری، 65 درصد جمعیت روستایی و 89 درصد از جمعیت کل کشور در قالب 22 میلیون و 585 هزار خانوار از نعمت گاز طبیعی برخوردارند.

با نگاهی به آمار مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران پی می بریم که 33 هزار و 430 روستا در قالب پنج میلیون و 878 هزار خانوار برای گازرسانی شناسایی شده که تاکنون به 17 هزار و 585 روستا در قالب سه میلیون 721 هزار خانوار گازرسانی شده است.

از سوی دیگر، 19 میلیون و 631 هزار واحد مسکونی در یکهزار و 229 شهر وجود دارد که تاکنون به 18 میلیون و 863 هزار واحد در یکهزار و 30 شهر گازرسانی شده است.

بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده، تا سه سال آینده، 2.3 میلیون خانوار باقیمانده فاقد گاز با اعتبار 4.8 میلیارد دلار از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده و ضریب نفوذ گاز در کشور به 100 درصد می رسد.

بر همین اساس، گازرسانی به روستاهای بالای 20 خانوار در دستور کار شرکت ملی گاز ایران قرار گرفته که هزینه اجرای این پروژه باتوجه به جایگزینی گاز با سوختهای مایع در زمان کوتاهی قابل بازگشت است.

با گازرسانی به 2.3 میلیون خانوار باقیمانده از مصرف سه میلیارد لیتر نفت سفید و ١,۵ میلیون تن گاز مایع در سال جلوگیری می شود که این جایگزینی سالانه 2.5 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی به همراه خواهد داشت.

بررسی اقتصادی نشان می دهد که گازرسانی به این روستاها به دلیل صرفه جویی در مصرف فرآورده های نفتی توجیه اقتصادی دارد و اعتبارهای هزینه شده در این پروژه از فروش این محصولات قابل بازگشت است.

شرکت ملی گاز ایران به طور کلی به ازای هر خانوار شش میلیون تومان اعتبار برای گازرسانی از طریق خط لوله به مناطق سردسیر و 2.5 میلیون تومان اعتبار برای مناطق گرمسیر هزینه می کند.

گازرسانی به روستاها از طریق خط لوله در حالی اجرا می شود که به دلایلی از جمله حفاظت از محیط زیست، توجیه اقتصادی و صعب العبور بودن منطقه امکان گازرسانی از طریق سی ان جی و ال ان جی نیز وجود دارد.

بر اساس پیش بینیهای انجام شده، گازرسانی به 1.8 میلیون خانوار از طریق خط لوله و گازرسانی به 500 هزار خانوار (از مجموع 2.3 میلیون خانوار) نیز از طریق سی ان جی انجام می شود.

با نگاهی گذرا به فعالیتهای شرکت ملی گاز ایران در طول چند سال گذشته می توان اذعان داشت که این شرکت توانسته است تعهدات خود را در بخش گازرسانی به روستاها اجرایی کند و ضریب نفوذ گاز در این بخش را افزایش دهد و با توجه به برنامه های پیش رو، این برخورداری در سالهای آینده نیز افزایش می یابد و نزدیک به 100 درصد خانوار کشور به شبکه سراسری گاز متصل می شوند.

مهدی مهرابی

آدرس منبع

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *