// // دریل شارژی بهتر است یا برقی؟ مزایا و معایب هر کدام چیست؟ - نفتاب
نفتآب
نفتآب
دریل شارژی بهتر است یا برقی؟ مزایا و معایب هر کدام چیست؟

دریل شارژی بهتر است یا برقی؟ مزایا و معایب هر کدام چیست؟

امروزه دریل‌ از مهم‌ترین و پرکاربردترین ابزارهای مورد استفاده خانگی و کارگاهی در حرفه‌های نجاری، سیم کشی و کارهای دیگر فنی است. به‌طور کلی دریل‌ها با دو مدل شارژی و برقی در بازار موجود است. این دو مدل دریل شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارند، ولی دارای تفاوت‌های کوچکی هم هستند. تفاوت دریل شارژی و برقی در محیط کار و با توجه به نوع کاری که در آن محل انجام می‌شود، مشخص می‌گردد.

به طور کل این ابزارها بر اساس خاصیت‌هایی مانند سرعت، گشتاور و منبع تغذیه یا همان باطری، طراحی و تولید می‌شود. به همین خاطر دریل شارژی و برقی از نظر ویژگی‌ها دارای تفاوت‌ها و شباهت‌هایی با یکدیگر هستند‌.

اما ‌نکته مهمی که باید به آن توجه کرد قدرت و شرایط کاری هر کدام از این دریل‌ها است که در ادامه این مقاله به آن می‌پردازیم. تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا با تفاوت دریل شارژی و برقی آشنا شوید. برای آشنایی بیشتر با دریل ها می توانید مقاله معرفی انواع دریل مطالعه کنید.

دریل برقی چیست؟

دریل برقیبرای درک تفاوت دریل شارژی و برقی بهتر است تعریف هر یک را به‌صورت جداگانه بدانید. دریل برقی چیست؟ ما جواب این سوال را به دو صورت عمومی و تخصصی پاسخ می‌دهیم. اول به سراغ تعریف عمومی دریل می‌رویم و بعد به تعریف تخصصی آن می‌پردازیم.

تعریف عمومی دریل برقی

دریل‌های برقی یکی از ابزارهایی هستند که برای شغل‌های گوناگون با شرایط کاری مختلف استفاده می‌شود. به عبارت دیگر می‌توان گفت که این ابزار یکی از وسایل صنعتی برقی با کاربردهای تخصصی و عمومی است. وسیله‌ای که در بیشتر کارگاه‌های صنعتی، منازل و … یافت می‌شود. این توضیح کوتاهی است که می‌توان برای تعریف عمومی دریل برقی آورد.

تعریف تخصصی دریل برقی

دریل برقی در اصل یک وسیله الکتریکی است که با چرخاندن مته باعث ایجاد سوراخ در جاهای مختلف از جمله چوب، سیمان، آهن و… می‌شود. اضافه بر این با تعویض سر دریل و وصل کردن یک سری پیچ گوشتی، این کارایی را پیدا می‌کند که با سرعت بالایی پیچ‌ها را باز کند یا ببندد.

اجزای تشکیل دهنده دریل برقی

قسمت‌های مختلف دریل برقی شامل مواردی مثل: دسته، دکمه خاموش و روشن با قفل محافظ، دکمه پشت دسته (برای عوض کردن جهت چرخش مته)، تنظیم‌کننده گشتاور و سه نظام یا همان نگهدارنده مته است. برای خرید دریل باید به تمام این موارد دقت کنید همچنین می توانید راهنمای خرید دریل را بخوانید.

دریل برقی با برق شهری کار می‌کند که این برق با یک رشته کابل از پریز یا منبع تغذیه تامین می‌شود. بعضی از دریل‌ها شارژی هستند که منبع تغذیه‌ آن‌ها باطری است که در دسته دریل جاسازی شده است.

مزایای دریل برقی

برای استفاده از دریل‌های برقی هیچ پیچیدگی وجود ندارد. به پریز وصلش کنید و از آن استفاده کنید. این ابزار توانایی آن را دارد که بی‌وقفه کار کند. میزان توانایی دریل‌های شارژی با از دست دادن شارژ کم‌تر می‌شود.

یکی از چند تفاوت دریل شارژی و برقی وزن آن‌ها است. وزن دریل‌هایی که با برق کار می‌کنند در مقایسه با دریل‌های شارژی، بسیار کمتر است. از دیگر تفاوت‌های دریل شارژی و برقی میزان قیمت آن‌ها است. ابزار برقی نسبت به مدل‌های مشابه شارژی شان حدود %۲۵ ارزان تر است.

دریل شارژی چیست؟

دریل شارژیدنیای ابزار و وسایل صنعتی اینقدر پیشرفت کرده است که ممکن است وجود هر کدام از این ابزارها در منزل ضروری باشد. اما اگر دنبال ابزاری هستید که بتواند در تعمیرات و ساخت وسایل کوچک و بزرگ چه در خانه و چه در کارگاه صنعتی به شما کمک کند، یک دریل شارژی خریداری کنید.

 

دریل شارژی، همانطور که از نامش مشخص است ابزاری است که بدون داشتن کابل برق، با برق ذخیره شده در باتری کار می‌کند. دریل شارژی دارای انواع مختلف با عملکرد متنوع است و قدرت، امکانات، ولتاژ و آمپر در هر مدل از آن‌ها متفاوت می‌باشد.

مزایای دریل شارژی:

به‌طور کلی کار با ابزار و وسایل شارژی راحت‌تر است به دلیل اینکه دیگر نیازی به پیدا کردن پریز برق و کشیدن کابل برق ندارید. همچنین تفاوت کمی بین قیمت ابزار برقی و شارژی با خصوصیت یکسان وجود دارد.

معرفی انواع دریل شارژی از نظر کاربرد

دریل شارژی از ضروری‌ترین وسایلی است که برای ایجاد سوراخ، باز و بسته کردن پیچ و تخریب سطوح مختلف مانند چوب، سنگ و بتن مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر دریل دارای امکانات لازم باشد برای موارد مختلف می‌توان از آن استفاده کرد. لازم به ذکر است که دریل باید از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد تا در زمان استفاده، دچار مشکل نشوید.

دریل پیچ گوشتی شارژی چیست و چند نوع است؟

دریل پیچ گوشتی شارژیدریل پیچ گوشتی در دو مدل ساده و ضربه‌ای وجود دارد که در ادامه هر مورد توضیح داده می‌شود.

  1. دریل پیچ‌گوشتی شارژی:
    دریل پیچ گوشتی شارژی یک ابزار خانگی همه‌ کاره است که می‌توانید همه کارهای کوچک و بزرگ خانه را با آن انجام دهید. دریل‌ پیچ‌گوشتی علاوه بر این که برای سوراخ‌کاری استفاده می‌شود به عنوان پیچ‌گوشتی هم کاربرد دارد. یعنی با استفاده از آن می‌توانید پیچ را باز و بسته کنید. از این دریل‌ می‌توان با تعویض انواع مته، سر و پیچ گوشتی بر روی مواد مختلف مانند چوب و فلز کار انجام داد.
  2. دریل پیچ گوشتی شارژی ضربه ای:
    دریل پیچ گوشتی شارژی ضربه‌ای مشابه دریل پیچ گوشتی شارژی است اما با وارد کردن ضربه‌هایی که به اجسام وارد می‌کند قاعدتا کاربردهای بیشتری دارد.
    همین امر، این ابزار را برای دریل‌کاری روی سطوح مختلف و وسایل سخت‌تر مناسب کرده است. در پشت مته دریل دو صفحه شیاردار فلزی وجود دارد که به جهت مخالف همدیگر ضربه می‌زنند و به صورت چکشی مته را به سمت جلو می‌کوبند.
    این عملکرد میزان قدرت دریل و مته را افزایش می‌دهد و سوراخکاری در سطوح سخت و محکم، مانند بتن را امکان‌پذیر می‌کند. این ابزار یک دریل چند کاره و پیچ‌ گوشتی برقی محسوب می‌شود که دارای قابلیت سوراخ‌کاری به‌ صورت ضربه‌ای و چکشی است.

دریل بتن کن شارژی چیست و چند نوع است؟

دریل بتن کن شارژی نیز دو نوع دارد که یک مدل به صورت ساده و مدل دیگر ضربه‌ای است.

  1. دریل بتن کن شارژی:
    این ابزار، همان‌طورکه از اسمش مشخص است برای دریل کاری روی بتن ساخته شده است. این مدل دریل‌ها دارای خاصیت چکشی هستند که موقع چرخیدن به مته ضربه وارد می‌کنند و همین امر کمک می‌کند تا مته خیلی راحت‌تر در مصالح و سطوحی که تراکم بیشتری دارند حرکت کند.لازم به ذکر است که برای سوراخ‌کاری در سطوح ضعیف‌تر، حالت چکشی دریل را می‌توانید غیرفعال کنید.
    همچنین با تغییر آن و خاموش کردن حالت چرخشی می‌توانید از مته تخت، در تخریب دیوارهای بتنی و آجری از آن استفاده کنید. دریل‌های بتن کن به دلیل قدرت زیادی که دارند دارای سایز‌های بزرگی هستند. همین امر باعث شده که برای استفاده‌های خانگی مناسب نباشند.
  2. دریل بتن کن شارژی ضربه ای:
    دریل ضربه‌ای شبیه دریل بتن کن است با این تفاوت که دریل ضربه‌ای قدرت زیادی دارد و با ضربات مسلسلی شکل با سرعت بالا کار می‌کند و برای دریل کاری، روی دیوارهای بتنی و مصالح ساختمانی ساخته شده است.تفاوت دریل چکشی و بتن کن در این است که، در دریل ضربه‌ای (چکشی) نمی‌توانید چرخش دریل را خاموش کنید و از قابلیت چکشی آن استفاده کنید. پس از این دریل برای تخریب نمی‌توان استفاده کرد.

منبع مقاله : https://arvatools.com/cordless-drill-or-electric-drill/

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *