به گزارش شانا، تصمیمهای گرفته شده، اقدامها و مصوبهها درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا در صنعت نفت در کمیته مدیریت شرایط اضطراری شرکت ملی نفت ایران بهصورت روزانه پیگیری و پایش میشود. همچنین بهمنظور اقدام مؤثر مقابله و اطمینان از کنترل انتشار ویروس کرونای جدید (کووید ۱۹) در صنعت نفت، کارگروهی با عنوان «پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای جدید» وزارت نفت با محور سازمان بهداشت و درمان و همکاری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) و پدافند غیرعامل و روابط عمومی تشکیل شده است که بهطور مستمر دستورعملهای روزآمد و کاربردی در صنعت نفت را تهیه میکند و برای اجرا در دسترس قرار میدهد. نفت در این شرایط بحرانی از ایفای مسئولیت اجتماعی نیز غافل نبوده و سعی دارد ضمن تأمین پایدار انرژی کشور، در کنار جوامع پیرامونی و مردم بومی حضوری موثر داشته باشد.
راهاندازی تیمهای واکنش سریع
چگونگی اقدامهای کنترلی مقابله با ویروس کرونا در سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مطابق دستورعمل اجرایی بهداشت و درمان دنبال و در این راستا تصمیمهایی نیز اتخاذ شده است. گروههای واکنش سریع سازماندهی شدند که براساس مصوبه تیم واکنش سریع یک تیم برای مناطق عملیاتی پارس یک و پارس کنگان و یک تیم برای منطقه پارس سه در منطقه ویژه پارس، دو تیم در شرکت مجتمع گازی پارس جنوبی، دو تیم در شرکت نفت و گاز پارس (یک تیم مستقر در تأسیسات خشکی و یک تیم هم در سکوهای گازی)، یک تیم در شرکت پایانههای نفتی ایران (پایانه میعانات گازی پارس جنوبی) تشکیل شده است. این گروهها با تأیید بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر و دریافت آموزشهای لازم، خدماترسانی عملیاتی خود را به شاغلان در پارس جنوبی بر اساس دستورعملهای تدوینشده آغاز کردند.
محدود و ممنوع کردن حضور کارگران و کارکنان طرحهای توسعهای، ممانعت از حضور کارکنان از مناطق و استانهای پرخطر، اجرای طرح جلوگیری از ورود به منطقه (به استثنای کارکنان و مردم محیط پیرامونی)، تعطیلی رستورانها و اماکن پرتجمع، لغو همه فعالیتهای اجتماعمحور، اختصاص فضای نگهداری ویژه بیماران با ظرفیت ۳۰۰ تخت برای استفاده در شرایط بحران و تهیه و تدارک کالا و تجهیزات پزشکی، بهداشتی و ضدعفونی از مهمترین اقدامهای مدیریت ارشد شرایط اضطرار و مدیریت بحران در منطقه ویژه پارس بوده که اجرایی شده است.
تامین تجهیزات بهداشتی و پزشکی
در همین زمینه و همسو با دستور وزیر نفت و بهمنظور همیاری و کمک به بیمارستانها و مراکز درمانی و بهداشتی شهرستانهای جنوب استان بوشهر، تاکنون نزدیک به ٢٠ هزار قلم تجهیزات بهداشتی، پزشکی و مواد ضدعفونی با هماهنگی فرمانداری شهرستانهای عسلویه، کنگان و دیر در اختیار این مراکز قرار گرفته است و این روند کمکرسانی بهطور مستمر ادامه خواهد داشت.
از سوی دیگر و با هدف استقرار و تقویت زیرساختهای کنترلی، با هماهنگی شورای اسلامی شهرستان عسلویه و نخل تقی، چهار دستگاه کانکس و لوازم ضروری برای پشتیبانی و تجهیز گیتهای کنترلی و ایستگاههای پارس سلامت شهری، هلال احمر و شبکه بهداشت در سطح شهرستان عسلویه در محلهای تعیینشده استقرار یافته است.
توزیع محلولهای ضدعفونی مناطق مسکونی و مردمی در کنار مناطق صنعتی بهمنظور گندزدایی و ضدعفونی اماکن پرتردد نیز از هفتههای قبل آغاز شده که تا فروکش کردن موج انتشار این ویروس ادامه خواهد داشت.
رونمایی از نخستین اتوبوس اورژانس پارس جنوبی
سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از نخستین خودرو فرماندهی عملیات و ارتباطات مدیریت بحران وزارت نفت و همچنین نخستین اتوبوس اورژانس پارس جنوبی رونمایی کرد؛ خودرویی که بهعنوان بیمارستانی صحرایی در شرایط بحران استفاده میشود و دارای سه بخش، چهار تخت با امکانات اورژانس پیشرفته، اتاق CPR احیا، ژنراتور، تجهیزات دفع فاضلاب بیمارستانی، وسایل کمپین پرستاران و پزشکان و آسانسور حمل بیمار به داخل است. این خودرو از دو بخش تشکیل شده است که بخش نخست مربوط به قرارگیری چهار اپراتور کنترلر ارتباطات و قسمت دیگر مختص برگزاری نشستهای مدیریت بحران در نزدیکترین محل ایمن از حادثه است.
هزینهکرد ۳۰۰ میلیارد ریالی
طبق دستور وزیر نفت و در راستای انجام مسئولیتهای اجتماعی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مستقر در پارس جنوبی، تاکنون نزدیک به ٣٠٠ میلیارد ریال برای مقابله با بیماری کرونا در استان بوشهر بهصورت نقدی و غیرنقدی هزینه شده است که از این رقم، ۱۰۰ میلیارد ریال بهصورت نقدی از سوی شرکتهای پتروشیمی مستقر در پارس جنوبی برای تأمین تجهیزات پزشکی، درمانی و بهداشتی به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و ٢٠٠ میلیارد ریال کمکهای غیرنقدی در قالب تهیه اقلام بهداشتی و پزشکی بهمنظور استقاده در اماکن و تأسیسات نفتی و همچنین برای کمک به شهرستانهای همجوار با صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در استان بوشهر برای برخورداری شبکههای بهداشت و درمان و بیمارستانها اختصاص یافته است.
ایفای مسئولیت اجتماعی و تولید پایدار نفت
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از ابتدای بحران کرونا اقدامهایی را برای پیشگیری از شیوع این ویروس در دستور کار خود قرار داده که تشکیل ستاد پیشگیری از انتشار ویروس کرونا در ستاد و شرکتهای بهرهبرداری تابع، پیگیری خرید ۲۰ دستگاه ونتیلاتور برای بیمارستانهای استان خوزستان با هماهنگی بهداشت و درمان صنعت نفت و موافقت شرکت ملی نفت ایران، ضدعفونی کردن مستمر اماکن اداری، مجتمعهای صنعتی، مناطق عملیاتی و مسکونی تحت مدیریت خود، توزیع ماسک و مواد ضدعفونیکننده و ضدعفونی کردن بیش از ۱۵۰ محله در مناطق محروم اهواز و شهرستانهای محل استقرار ستاد پنج شرکت بهرهبرداری تابع به همراه توزیع چند هزار بسته معیشتی و پیشگیری از انتشار ویروس کرونا از جمله این اقدامها بوده است. این فعالیتها در حالی انجام شده که تولید پایدار نفت نیز در مناطق عملیاتی این شرکت استمرار دارد.
راهاندازی نقاهتگاه ۱۰۰ تختخوابه
این شرکت با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود، نقاهتگاهی با ظرفیت ۱۰۰ تخت در شهر اهواز با هدف قطع زنجیره انتقال این ویروس آماده، تجهیز و در اختیار شبکه بهداشت و درمان استان خوزستان قرار داده است. این نقاهتگاه حدود ۵ هزار مترمربع مساحت دارد و دارای تجهیزات درمانی، بهداشتی و کادر درمانی و مراقبتی مجهز است و تا زمانی که نیاز باشد برای بیمارانی که امکان قرنطینه خانگی آنها میسر نیست دایر و آماده خدمترسانی است.
تهیه و توزیع ۳۰ هزار لیتر آب ژاول برای ضدعفونی اماکن اداری و مسکونی، تهیه و توزیع ۵ هزار لیتر محلول الکل ۷۵ درصد در سطح شرکت مناطق نفتخیز جنوب، توزیع ۷۵ هزار ماسک فیلتردار بین کارکنان، انتشار پیامهای بهداشتی در سطح اماکن اداری و مسکونی، انجام پایش تبسنجی کارکنان در ورودی ساختمانها، پایش و کنترل تردد کارکنان اقماری شاغل در دکلهای حفاری تحت پوشش و تهیه کارت سلامت نظارت کارشناسان اچاسیی برای صحت انجام اقدامهای بهداشتی در اماکن و ساختمانهای اداری نیز بخش دیگری از اقدامهایی است که این شرکت بهمنظور آگاهیبخشی و حفظ و مراقبت بیشتر از کارکنان و اطمینان از سلامت آنان انجام داده است. همچنین گندزدایی و ضدعفونی روزانه سرویسهای اداری کارکنان روزکار و نوبتکار، نصب استندهای محتوی محلول ضدعفونی در مدخل ورودی ساختمانها و اماکن اداری، ابلاغ دستورعمل کمیته بهداشتی وزارت نفت مرتبط با موضوع ویروس کرونا به شرکتها و مدیریتهای تابع، آموزش نحوه صحیح ضدعفونی و نظافت روزانه دفاتر اداری به نیروهای خدماتی و ضدعفونی خودروهای شرکتی و استیجاری بهصورت مستمر انجام شده است.
راهاندازی گروه جهادی شفا
حوزه مقاومت بسیج شهید تندگویان (وزارت نفت – جنوب) و پایگاههای تابع نیز با تشکیل گروههای جهادی مجهز به تجهیزات ضدعفونی و همچنین راهاندازی گروه شفا در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا هستند. توزیع ۲ هزار بسته (مواد ضدعفونیکننده و دستکش) در مناطق مسکونی ملاشیه، کوی نفت، بخشهایی از شهرک نفت و شهرک قائم و منازل مسکونی کارون و گندزدایی مناطق محروم منبع آب، کوی رمضان، سلطانمنش، منازل کارون و شهرکهای حفاری و آغاجاری شهر اهواز از جمله اقدامهای حوزه مقاومت بسیج شهید تندگویان است.
همچنین به همت بسیج شهید تندگویان با تشکیل گروههای خودرویی مجهز چهار نفره، گندزدایی و ضدعفونی ۲۰ منطقه کمبرخوردار مانند حصیرآباد، منبعآب، کمپانی، یوسفی، علیآباد بروال، کارون، طالقانی و مناطق روستایی واقع در کوتعبدالله، باوی، غیزانیه، مشرحات، رامهرمز و رامشیر انجام شده است. افزون بر این محلات، ضدعفونی ۲۰ جایگاه سوخت کلانشهر اهواز با استفاده از یک اکیپ خودرویی مجهز به سیستم افشانه انجام شده که این اقدام با استقبال جایگاهداران و قدردانی مردم و مراجعان همراه بوده است.
تهیه و توزیع رایگان بستههای بهداشتی مانند دستکش یکبار مصرف و مواد ضدعفونیکننده از دیگر اقدامها در این زمینه است. افزون بر این بیش از هزار لیتر آب ژاول از طریق بسیج غیزانیه، سپاه ناحیه رامشیر و رامهرمز در اختیار اهالی قرار گرفت که این اقدام روزانه ادامه دارد. ۱۱ هزار لیتر مواد ضدعفونی برای گندزدایی و ضدعفونی معابر، توزیع ۱۲ هزار دستکش یکبار مصرف در جایگاههای سوخت و مناطق کمبرخوردار کلانشهر اهواز و توزیع ۲ هزار و ۵۰۰ بسته بهداشتی در مناطق محروم، منازل مسکونی، ناحیه صنعتی کارون و کوی نفت از دیگر اقدامهای حوزه مقاومت بسیج شهید تندگویان به شمار میآید.
ضدعفونیسازی با ۴ تیم جهادی
بسیجیان شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون هم در راستای انجام مسئولیتهای اجتماعی، اقدامهای مؤثری برای مقابله با گسترش ویروس کرونا در برخی مناطق شهر اهواز و روستاهای اطراف تأسیسات انجام دادند. این اقدامها در زمینه ضدعفونی و گندزدایی اماکن و معابر عمومی مناطق مختلف شهر اهواز و روستاهای همجوار تأسیسات بوده که از اواخر اسفندماه گذشته آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
در بازه زمانی ۲۵ اسفندماه ۹۸ تا ۱۵ فروردینماه امسال با استفاده از ۲۰ هزار لیتر مواد ضدعفونیکننده از سوی چهار تیم جهادی، اماکن عمومی و معابر مناطق حصیرآباد، منبع آب، ۲۰ متری شهرداری، خیابان اصلی عامری به سمت پل کیانپارس، کوی فرهنگیان ۱ و ۲، کمپلو، خیابان اصلی ۳۰ متری نیوساید، خیابان اصلی ۲۴ متری، حسینیه عاشقان ثارالله، بیمارستان امام خمینی(ره) و کلینیک بیمارستان شهید رجایی و همچنین جایگاههای سوخت دروازه، سپیدار، خیابان آزادگان، کوی ملت و مجتمع آموزش و فنون و اداره تهویه ملی راه، ضدعفونی شدند. همچنین اماکن عمومی و معابر روستاهای مگطوع، ملیحان، خبینه و امطمیر در بخش اسماعیلیه اهواز و برخی روستاهای بخش غیزانیه نیز از سوی گروههای جهادی بسیج این شرکت ضدعفونی شده است. تهیه و توزیع بستههای معیشتی شامل برنج، روغن، رب گوجه، سویا و ماکارونی برای خانوادههای نیازمند ۲۳ روستا و منطقه محروم اهواز و نیز اعزام نیروی جهادی آرایشگر مردانه به روستاهای همجوار تأسیسات در راستای کمک به تردد کمتر و قطع زنجیره انتقال کرونا را میتوان بهعنوان بخش دیگری از خدمات پایگاه مقاومت بسیج شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون نام برد.
پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازیابی سلامت
شرکت پایانههای نفتی ایران در زمینه مبارزه با شیوع ویروس کرونا، بر تمرکز بر چهار گام پیشگیری، آمادگی، مقابله و همچنین بازیابی سلامت بهمنظور مقابله با ویروس کرونا، تأکید دارد.
تخصیص هشت سوئیت با امکانات بهداشتی و غذایی بهمنظور ایجاد قرنطینه، گندزدایی روزانه مبادی ورودی شامل فرودگاه و دیگر اماکن عمومی، ضدعفونی روزانه خودروها و وسایل نقلیه عمومی، کنترل ورود افراد به کشتیها و شناورها و تهیه و توزیع ماسک و دستکش بهداشتی برای کارکنان دارای بیماری زمینهای از اقدامهای شرکت پایانههای نفتی ایران بهمنظور مقابله با این ویروس است. همچنین برگزاری نشستهای بررسی راهکارها و تدوین اقدامهای پیشگیرانه در مناطق عملیاتی با حضور کارشناسان حوزه اچاسیی و بهداشت و درمان، برگزاری دورههای آموزشی معرفی ویروس کرونا و راهکارهای پیشگیری از ابتلا برای کارکنان مناطق عملیاتی از سوی کارشناسان بهداشت و درمان، پیشگیری از حضور کارکنان دارای بیماری زمینهای در محلهای کار و آموزش کارکنان واحدهای خدماتی شرکت در راستای فراهم ساختن محیط بهداشتی مناسب از جمله اقدامهای دیگر شرکت پایانههای نفتی ایران است.
اختصاص شناور تندرو برای انتقال بیماران
اختصاص یک فروند شناور تندرو برای انتقال بیماران مشکوک به ویروس کرونا، کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی ظرفیت حملونقل هوایی، انجام کنترل و تبسنجی همه واحدهای ستادی و عملیاتی برای ورود به پایانه نفتی خارک از سوی گروه اچاسیی، تخصیص ۲۷ میلیارد ریال منابع مالی بهمنظور تجهیز بیمارستانها به تجهیزات فیزیکی و استانداردهای مناسب پزشکی به بیمارستان توحید جم و مراکز درمانی جزیره خارک، استقرار دو گروه مجهز تبسنجی در مبادی هوایی و دریایی جزیره و انجام مستمر آزمایش تبسنجی، همکاری شرکت پایانههای نفتی با مرکز قرنطینه خارک و دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برای اجرای اقدامهای پیشگیرانه، نصب بنر، پوستر و برچسب بر در منازل مسکونی، انجام تبلیغات گسترده در فضای مجازی منطقه، اقدامهای پیشگیرانه برای روحیهبخشی و آمادگی روانی مردم، کنترل دمای بدن و تبسنجی و بررسی علایم تنفسی افراد در همه مبادی ورودی جزیره اعم از فرودگاه و اسکلههای مسافری و صادراتی، تجهیز یکی از مهمانسراهای این شرکت با ظرفیت ۲۰ نفر بهعنوان محل قرنطینه برای استقرار افراد مشکوک، تشکیل تیم واکنش سریع با هماهنگی اچاسیی و بهداشت و درمان استان و تأمین تجهیزات بهداشتی اعم از ماسک، دستکش و مواد ضدعفونیکننده را نیز میتوان از دیگر اقدامهای شرکت پایانههای نفتی ایران برشمرد.
تجهیز کادر پزشکی مناطق عملیاتی و ستادی
اتخاذ وحدت رویه، استفاده حداکثری از ظرفیتهای مناطق عملیاتی، پیروی از تصمیمهای ستاد مبارزه با کرونا و رعایت همه دستورعملهای بهداشتی برای دستیابی به نتیجه مناسب از سوی شرکت نفت فلات قاره ایران برای مقابله با شیوع ویروس کرونا مورد تاکید است. ستاد مبارزه با ویروس کرونا در شرکت نفت فلات قاره ایران متشکل از واحدهای اچاسیی، خدمات درمانی و پزشک مشاور، حراست، خدمات و… با تمام توان مشغول فعالیت است. در این خصوص فعالیتهای گستردهای از جمله ضدعفونی کردن ساختمان ستاد و KPE، مجهز شدن کارگران خدماتی به ماسک، محلولهای ضدعفونی و…، آموزش به همکاران خدمات در زمینه رعایت مسائل بهداشتی و روشهای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا، ارسال دستکش، عینک، ماسک، مواد ضدعفونیکننده، تبسنج و… برای کادر پزشکی مناطق عملیاتی و ستاد تهران انجام شده است. همچنین با استقرار گروه پزشک مشاور در ورودی ساختمان ستاد تهران نسبت به اندازهگیری تب همکاران اقدام و در صورت مشکوک بودن فرد، اقدامهای لازم برای اعزام وی به مراکز درمانی انجام میشود. کلیه سطوح نیز هر دو ساعت یک بار و مکانهای عمومی هر روز پس از پایان ساعت اداری ضدعفونی میشود، همچنین از همکاران خواسته شده ترجیحاً از غذای سرد استفاده کنند.
لغو تعویض شیفت اتباع خارجی شناورها
ارائه مستمر و پایش روزانه مباحث آموزشی و آگاهیبخشی، ارتقای سطح آگاهی کارکنان با تهیه و ارسال پیامهای بهداشتی و فیلمهای آموزشی در سیستم اتوماسیون داخلی و تهیه پوسترهای بهداشتی و توزیع آنان در سطح شرکت نیز از جمله تمهیدات این شرکت بهمنظور پیشگیری از ویروس کرونا بوده است. با توجه به اهمیت مسئله پیشگیری، وضع سلامت افراد عازم به مناطق عملیاتی در مبادی پروازی در دو مرحله در ابتدای مسیر کنترل و در بدو ورود به ساختمانهای ستادی نیز سلامت افراد پایش میشود. همچنین ورود کارکنان از استانهای پرخطر به مناطق عملیاتی بسیار محدود شده و فهرست استانهای پرخطر بهصورت دینامیک روزآمد میشود و نیز تعویض شیفت اتباع خارجی شاغل در شناورها تا اطلاع ثانوی لغو شده است.
اقدامهای پیشگیرانه در غرب کارون
پس از گسترش ویروس کرونا در کشور چین و افزایش نگرانیها درخصوص شیوع این ویروس در سطح جهانی و با توجه به مسئولیتهای شرکت مهندسی و توسعه نفت که در پروژههای تحت تصدی در برخی طرحهای عملیاتی (آزادگان شمالی، یادآوران، مسجد سلیمان) با شرکتهای چینی همکاری دارد، امور ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) شرکت متن بهمنظور حفظ و صیانت از سلامت کارکنان و همچنین در راستای رسالت و مسئولیت اجتماعی برای جلوگیری از بروز و شیوع ویروس کرونا در مناطق عملیاتی تحت پوشش خود اقدامهای پیشگیرانه مختلفی را برنامهریزی و اجرا کرده است. از جمله مهمترین این اقدامها تهیه دستگاه اندازهگیری درجه تب برای مراجعان در بدو ورود، توزیع روزانه دستکش و ماسک میان همه کارکنان و ضدعفونی کردن و گندزدایی محوطه و ساختمانهای شرکت است. همچنین همه رستورانها و باشگاههای ورزشی در شرکت مهندسی و توسعه نفت تعطیل است و دورههای آموزشی غیرضروری تا اطلاع ثانوی برگزار نخواهد شد و نیز همکاران شرکت برای ورود و خروج الزامی به ثبت اثر انگشت با دستگاه انگشتنگار نخواهند داشت و مدیریت ورود و خروج به سرپرستان واحدهای مربوطه محول شده است.
ممانعت از ورود و خروج کارکنان چینی
کنترل تردد و ممانعت از ورود و خروج همه کارکنان چینی از زمان اعلام شیوع این ویروس در کشور چین یعنی از یکم ژانویه ۲۰۲۰ تا اطلاع ثانوی و بازگشت شرایط به حالت عادی و گذر از حالت هشدار و زرد، تشکیل کمیته مقابله با شرایط اضطراری در همه طرحها و همچنین آماده کردن گروههای لازم بهمنظور پاسخدهی در شرایط بحرانی، تعطیلی رستورانها و انجام پذیرایی بهصورت پکهای بستهبندیشده در وعدههای صبحانه، ناهار و شام در اتاقهای استراحت که از پیش بهطور کامل ضدعفونی شده است، برگزاری نشستهای توجیهی برای کارکنان از سوی پزشک سایتهای عملیاتی و ارائه آموزشهای لازم بهمنظور شناخت ویروس کرونا و روشهای مقابله با آن، توزیع ماسک، دستکش و مواد ضدعفونیکننده استاندارد، به میزان کافی برای استفاده همه کارکنان عملیاتی، دفتری و خدماتی و ضدعفونی کردن همه اماکن خوابگاهی، دفاتر اداری و سرویسهای بهداشتی نیز در شرکت متن اجرایی شده است.
کاهش تردد در مناطق عملیاتی
شیفتبندی همه کارکنان طرحهای در حال بهرهبرداری از ۱۴ روز به ۳۰ روز، برای کاهش تردد در مناطق عملیاتی، کاهش تعداد کارکنان بخشهای خدماتی، اداری و تأسیساتی و نیز به حداقل رساندن کارکنان شاغل در سایت و کاهش تردد و تجمع در محیطهای اداری، تعطیل کردن اماکن ورزشی و تفریحی در کمپها، لغو همه مأموریتهای غیرضروری به خارج از تهران تا اطلاع ثانوی، لغو مجوزهای شرکت در همه کنفرانسها، همایشها و نمایشگاهها و لغو همه دورههای آموزشی درون و برونسازمانی، اجرای عملیات کنترل همه کارکنان مناطق عملیاتی و ستادی در بدو ورود به ساختمانهای اداری و کمپهای عملیاتی از طریق سنجش میزان دمای بدن بهوسیله تبسنجهای لیزری غیر تماسی و چک کردن علائمی نظیر سرفه، تب و لرز و تنگی نفس و تعبیه اتاق ایزوله با نظارت پزشکهای مستقر در طرحهای تحت تصدی برای مقابله با موارد مشکوک به ویروس کرونا در کمپها و تأسیسات مناطق عملیاتی از دیگر اقدامهای انجام شده از سوی شرکت متن بوده است.
توزیع بستههای بهداشتی در مسیر خط لوله گوره-جاسک
با توجه به پراکندگی طرح آزادگان جنوبی از یک دستگاه ماشین آتشنشانی پیشرو برای ضدعفونی کردن همه اماکن و محوطههای خوابگاهی و اداری بهطور روزانه اقدام میشود و همچنین ماسک، دستکش و مواد ضدعفونیکننده به اندازه کافی تأمین و در اختیار عوامل اجرایی طرح قرار گرفته است. توزیع ۷ هزار بسته بهداشتی و آموزشی شامل مواد شوینده، ضدعفونیکننده، ماسک، دستکش و بروشورهای آموزشی میان مردم شهرها و روستاهای واقعشده در مسیر فعالیتهای عملیاتی طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره – جاسک را هم باید به فعالیتهای شرکت متن در مقابله با کرونا اضافه کرد.
پایش کارکنان
شرکت ملی حفاری ایران با توجه به ماهیت کار و گستردگی مناطق عملیاتی، همه سعی و کوشش خود را در اجرای کامل و جامع دستورعملها و راهکارهای ارائهشده از سوی شرکت ملی نفت ایران، سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و فوریت پزشکی شرکت در پیشگیری و مقابله با شیوع بیماری عفونی کرونا ویروس بهکار گرفته است. بر این اساس، بالغ بر ۱۱ هزار و ۸۹۰ نفر از کارکنان عملیاتی و پشتیبانی شرکت ملی حفاری ایران بهمنظور اقدامهای پیشگیرانه و مقابلهای با ویروس کرونا پایش شدند و کارکنان مأموریتی قبل از اعزام به دستگاههای حفاری و همچنین کارکنان عملیاتی قبل از رفتن به محل کار پایش میشوند و در درمانگاههای ستاد فوریتهای پزشکی غربالگری گواهی سلامت دریافت میکنند.
گندزدایی دستگاههای حفاری
تأمین و توزیع ٧۵ هزار عدد ماسک و ۱۲ هزار جفت دستکش برای پایگاههای فوریتهای پزشکی، خدمات اردوگاهی و اماکن ستادی شرکت و ۲۷۲ عدد ترمومتر جیوهای و ۲۰ عدد پالس اکسیمتر برای سنجش اکسیژن خون از دیگر اقدامهای انجامشده شرکت ملی حفاری در زمینه اجرای دستورعملهای سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در این بازه زمانی است. همچنین بهمنظور افزایش سطح مراقبتهای فردی در فضای کاری نسبت به تأمین ۳ هزار و ۴۷۰ لیتر مایع ضدعفونیکننده دست برای مصرف کارکنان و ۳۸۰ لیتر الکل و یک هزار و ۴۵ عدد گان، کلاه و لباس ضدویروس برای گروه واکنش سریع و پزشکان و پرستاران مستقر در پایگاههای فوریتهای پزشکی شرکت در مناطق عملیاتی و ستادی اقدام شده است. ۱۷ مورد گندزدایی دستگاههای حفاری، اردوگاهها، فضای اداری و واحدهای مسکونی سازمانی و ۱۳ مورد ضدعفونی آمبولانسهای شرکت براساس پروتکلهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دیگر اقدامهای این شرکت در زمینه پیشگیری و مقابله با شیوع این ویروس خطرناک به شمار میآید. پایش کارکنان دستگاههای حفاری از سوی پزشکان مقیم در موقعیتهای دکلها طبق پروتکل ابلاغی از سوی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت انجام میشود و تشکیل تیم واکنش سریع ۲۴ ساعته از سوی فوریتهای پزشکی و اچاسیی شرکت با هماهنگی بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز با هدف انجام اقدامهای فوری در زمان لزوم صورت پذیرفته است.
حذف حضور و غیاب با اثر انگشت
کمیته شرایط اضطراری شرکت نفت مناطق مرکزی بهطور مستمر تا پایان بحران و مهار ویروس کرونا به رصد موضوع و انجام اقدامهای لازم عملیاتی برای پیشگیری و مهار این بیماری میپردازد. با توجه به اینکه شیوع ویروس کرونا نخستین بحران در تاریخ صنعت نفت است که اثرات مستقیم آن بهطور گسترده به نیروهای انسانی ارتباط مییابد، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با توجه به وسعت مناطق عملیاتی آن در سطح کشور، بر اساس رعایت همه موارد ایمنی و بهداشتی، به مقابله با ویروس کرونا در مراکز ستادی و مناطق عملیاتی پرداخته است. پایش و کنترل ورود کارکنان ساکن مناطق پرخطر به مناطق عملیاتی، انجام مکاتبات اداری صرفاً از طریق اتوماسیون اداری و کاغذی در مواقع ضروری حسب تشخیص مسئول ذیربط، لغو همه نشستهای غیرضروری و همایشها، تعطیلی رستورانها در مناطق عملیاتی و سرو غذا در ظروف یکبار مصرف، تهیه و توزیع لوازم مورد نیاز از جمله ماسک، دستکش، مواد ضدعفونی مورد نیاز در سطح ستاد و شرکتهای تابعه و مناطق عملیاتی بخشی از فعالیتهای صورت گرفته است.
فعالیتهایی مانند اندازهگیری دمای بدن کارکنان و دیگر مراجعان در بدو ورود با استفاده از دستگاه پیشرفته اندازهگیری درجه تب و توزیع روزانه دستکش و ماسک میان کارکنان، ضدعفونی و گندزدایی محوطه و ساختمانهای اداری و عملیاتی، تعطیلی رستورانها، باشگاهها و مسابقات ورزشی، مراسمهای مختلف، برگزاری نشستها بهصورت ویدئوکنفرانس و به شکل غیرحضوری (دورکاری)، ضدعفونی کردن همه خودروهای استیجاری و شرکتی بهصورت مستمر، حذف سیستم حضور و غیاب با اثر انگشت و استفاده از سیستم تشخیص چهره، در دسترس قرار دادن محلول ضدعفونیکننده در ساختمانهای اداری و عملیاتی همراه با نظارت دقیق بر خرید مواد مصرفی، برگزاری کلاسهای آموزشی، تهیه پوسترهای آموزشی و رعایت دستورعملهای بهداشتی، تنظیف سطوح محل تماس کارکنان بهصورت مکرر و هماهنگی کامل مناطق عملیاتی با سازمانهای مرتبط و طرح پایش وضعیت سلامتی همکاران طرح اقماری انجام میشود.
همکاری حداکثری با فرمانداریها و کمیتههای سلامت
از نخستین روزهای آغاز این بحران و شیوع بیماری کووید-۱۹، شرکت نفت و گاز اروندان با همکاری فرمانداریها و کمیتههای سلامت شهرستانهای همجوار تأسیسات نفتی در منطقه غرب کارون بهمنظور تأمین لجستیک و ملزومات بهداشتی و ایمنی در حد توان خود اقدام کرده است. توزیع وسایل ضدعفونی و اقلام حفاظت فردی مانند ماسک، دستکش، لباس حفاظتی برای کادر بهداشت و پاسداران سلامت شهرستانهای اهواز، آبادان، خرمشهر و دشت آزادگان به ارزش تقریبی یک میلیارد ریال از جمله این همکاریها بوده است. همچنین گروههای جهادی پایگاه مقاومت بسیج این شرکت از اواسط اسفندماه به شکل شبانه و مستمر در حال انجام عملیات ضدعفونی معابر و مکانهای عمومی شهر خرمشهر هستند و تاکنون بیش از ۳۶۰ نفر/ روز خدمترسانی عمومی داشتهاند.
لغو تمامی برنامههای غیرضروری اعم از فرهنگی و ورزشی، لغو نشستها و جلسات اداری، نظافت و ضدعفونی کردن مستمر فضاهای اداری به همراه لوازم و تجهیزات موجود در محل کار کارکنان، آموزش رعایت جنبههای بهداشتی به کارکنان واحدهای خدمات و نظارت روزانه بر رعایت موارد آموزش دادهشده، نصب وسایل ضدعفونی دستها در ورودی ساختمانها، پایش و مراقبت از افراد مشکوک به ابتلا، اطلاعرسانی و رعایت همه الزامات و دستورعملهای اعلامی کارگروه پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در صنعت نفت بخشی از اقدامهای پیشگیرانه شرکت اروندان در ارتباط با بحران کرونا است.
ایمنسازی سکوی امیرکبیر
نصب پوسترهای آموزشی در تابلوهای اعلانات، تهیه بستههای آموزشی ویروس کرونا و اطلاعرسانی از طریق همه امکانات روابط عمومی، توزیع ماسک در سطح سازمان، تهیه دستگاه ترمومتر و کنترل سنجش دمای بدن کارکنان در مبادی ورودی شرکت، آموزش استفاده از محلولهای ضدعفونیکننده و اقدامهای کنترلی، پایش و بازرسی با چک لیستهای بهداشتی را میتوان از جمله اقدامهای پیشگیرانه از شیوع ویروس کرونا در سطح ستاد و منطقه عملیاتی شرکت نفت خزر برشمرد. برگزاری دوره آموزشی برای کارکنان خدمات و آبدارخانه، توزیع وسایل حفاظت فردی بهویژه ماسک میان کارکنان هدف، نصب پمپهای آنتیباکتریال در ورودی همه ساختمانها، تهیه و ارسال پیامهای آموزشی در ارتباط با ویروس کرونا و بهداشت فردی، برگزاری نشست کمیته مدیریت بحران با حضور روسای ستادی، ایجاد ممنوعیت استفاده از رستوران، استقرار گروه پزشکی در اسکله نکا بهمنظور انجام معاینات و جلوگیری از ورود افراد بیمار به سکوی نیمهشناور امیرکبیر، پایش و غربالگری کارکنان مشکوک با استفاده از دستگاههای تبسنج و سنجش میزان دمای بدن همه کارکنان و نظارت بیشتر بر عملکرد پیمانکاران در ارتباط با ویروس کرونا را میتوان از دیگر اقدامهای پیشگیرانه این شرکت خواند.