// // بهارِ نفت/ دیپلماسی انرژی در آمریکای لاتین، روسیه و تهران - نفتاب
نفتآب
نفتآب
بهارِ نفت/ دیپلماسی انرژی در آمریکای لاتین، روسیه و تهران

بهارِ نفت/ دیپلماسی انرژی در آمریکای لاتین، روسیه و تهران

بهارِ نفت/ دیپلماسی انرژی در آمریکای لاتین، روسیه و تهران

به گزارش شانا، جواد اوجی، وزیر نفت در رأس هیئتی ۱۲ نفره به ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا سفر کرد، مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بیست‌ویکمین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی روسیه حضور یافت، علی‌عسکری، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس فرصت سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی را برای برزیلی‌ها تبیین کرد و محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در تهران با رحمت گوبل، نایب‌رئیس مجلس نمایندگان جمهوری اندونزی در امور صنعت و توسعه دیدار و گفت‌وگو کرد.

سفر به کشورهای آمریکای لاتین

وزیر نفت، نهم اردیبهشت‌ماه تهران را به مقصد تعدادی از کشورهای آمریکای لاتین ترک کرد تا مرزهای دیپلماسی انرژی را گسترش دهد. دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم با سفر به ترکمنستان آغاز شد، با روسیه و قطر ادامه یافت و اینک به کشورهای آمریکای لاتین رسید.

**کاراکاس

ونزوئلا نخستین مقصد وزیر نفت در سفر به کشورهای آمریکای لاتین بود؛ کشوری که با بیش از ۳۰۰ میلیارد بشکه ذخایر قطعی، بزرگ‌ترین ذخایر نفت را در میان هر کشوری در جهان دارد. ونزوئلا سال ۲۰۱۱ از عربستان سعودی به‌عنوان دارنده بزرگ‌ترین ذخایر نفت هم سبقت گرفت و در صدر ایستاد. با این حال توسعه این ذخایر عظیم، به‌دلیل ناآرامی سیاسی و تحریم آمریکا در چند سال اخیر عقب افتاده است. ایران اما در تمامی این سال‌ها در کنار این کشور ایستاده و در سخت‌ترین شرایط محموله‌های پرشماری از بنزین و میعانات گازی را به این کشور رسانده است.

ایران و ونزوئلا اما در دولت سیزدهم مسیری تازه‌ای برای گسترش همکاری در پیش گرفتند و قرار است بنا به گفته مقام‌های ارشد دو کشور، این روابط گسترش یابد. نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا ساعت ۵ و ۲ دقیقه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته است: «از جناب جواد اوجی، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران پذیرایی کردم. نشستی سازنده برای تعمیق پیوندهای برادری و همکاری در زمینه انرژی. همچنین بار دیگر بر قدردانی و محبت خود نسبت به مردم ایران تأکید کردم.»

اوجی هم ساعاتی بعد به این توئیت واکنش نشان داد: «امروز دیدارهایی با رئیس‌جمهوری محترم ونزوئلا، جناب آقای مادورو و دیگر مقام‌های عالی ونزوئلا داشتیم. روابط ایران و ونزوئلا سابقه تاریخی دارد و ما می‌خواهیم از تمامی ظرفیت‌ها برای توسعه روابط و ‌همکاری‌های مشترک بهره‌گیری نماییم.»

جمهوری بولیواری ونزوئلا کشور مستقل و فراقاره‌ای در شمال آمریکای جنوبی و با جزیره‌هایی در دریای کارائیب است. ونزوئلا با ۲۸ میلیون نفر جمعیت، پنجاهمین کشور پرجمعیت جهان و با ۹۱۶٬۴۴۵ کیلومترمربع وسعت، سی‌وسومین در میان کشورهای جهان است. پایتخت و بزرگ‌ترین شهر این کشور کاراکاس است.

**هاوانا

وزیر نفت پس از دیدارهای فشرده و بازدید از تأسیسات نفتی ونزوئلا عازم هاوانا، پایتخت کوبا شد. وی در کوبا با مقام‌های ارشد این کشور از جمله میگل دیاز کانِل، رئیس‌جمهوری کوبا، ریکاردوکابریساس روس، معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری کوبا، وزیران نفت و انرژی این کشور گفت‌وگو و راه‌های همکاری دو کشور در بخش انرژی را بررسی کردند.

جمهوری کوبا کشوری است تشکیل‌شده از مجمع‌الجزایری در دریای کارائیب و پایتخت آن هاوانا است. جمعیت این کشور ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و زبان رسمی آن اسپانیایی است.

**ماناگو

نیکاراگوئه، آخرین مقصد اوجی در سفر به کشورهای آمریکای لاتین بود. وزیر نفت در این سفر افزون بر دیدار و گفت‌وگو با دانیل اورتگا، رئیس‌جمهوری و گوستاوو پورراس کورتس، رئیس مجلس ملی نیکاراگوئه در کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور با حضور ۶ وزیر کابینه نیکاراگوئه حضور یافت و درباره همکاری‌های دوجانبه رایزنی کردند.

او در دیدار با اورتگا تأکید کرد: ایران یاور کشورهای آمریکای لاتین به‌ویژه نیکاراگوئه در روزهای سخت تحریم آمریکا بوده و هست. سیاست جمهوری اسلامی ایران حمایت از حفظ استقلال، آزادی و حق تعیین سرنوشت ملت‌ها و مداخله نکردن در دیگر کشورهاست، از این رو مداخله بعضی از کشورها در امور داخلی نیکاراگوئه را به‌شدت محکوم می‌کنیم.

نیکاراگوئه از بزرگ‌ترین کشورهای آمریکای مرکزی است و جمعیت این کشور مطابق آمار سرشماری که سال ۲۰۱۹ انجام شده بیش از ۶ میلیون نفر بوده است.

رهاورد سفر به آمریکای لاتین

امضای هشت قرارداد و تفاهم‌نامه با سه کشور آمریکای لاتین در بخش‌های توسعه و تولید در میدان‌های نفت و گاز، ارتقا و نوسازی پالایشگاه‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های پالایشگاهی، آموزش نیروی انسانی و کارشناسی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، صدور خدمات فنی مهندسی و انتقال فناوری و توسعه بازارهای صادراتی نفت خام، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی رهاورد سفر جواد اوجی، وزیر نفت و هیئت همراه به سه کشور آمریکا لاتین بوده و درهای جدیدی از دیپلماسی انرژی از سوی وزارت نفت گشوده شده است.

شاهمیرزایی در مسکو

دیپلماسی در نفت اما به سفر اوجی به کشورهای آمریکای لاتین ختم نشد. مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم در آخرین روزهای فروردین‌ (۲۹ فروردین‌ماه) با حضور در بیست‌ویکمین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی روسیه مهم‌ترین مزیت‌های ایران از جمله ذخایر نفت، گاز و دسترسی به خوراک ارزان را بیان و از شرکت‌های روس برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران دعوت کرد.

علی‌عسکری در برزیل

برزیل، دیگر کشور آمریکای لاتین ۱۴ اردیبهشت‌ماه میزبان نخستین رویداد بین‌المللی «روز پتروشیمی خلیج فارس» شد. در این رویداد که با مشارکت شرکت تجارت صنعت پتروشیمی خلیج فارس و سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، عبدالعلی علی‌عسکری، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس فرصت سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی را برای برزیلی‌ها تبیین و اعلام کرد: «گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس امروز ۱۴ طرح در حال ساخت با قیمت بازده داخلی حداقل ۱۵ درصدی دارد که فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری خارجی به‌شمار می‌آید و در این زمینه از سرمایه‌گذاری شرکت‌های برزیلی استقبال می‌کنیم.»

خجسته‌مهر در تهران

محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هم نخستین روز این هفته (۱۷ اردیبهشت‌ماه) با رحمت گوبل، نایب‌ رئیس مجلس نمایندگان جمهوری اندونزی در امور صنعت و توسعه دیدار و گفت‌وگو کرد.

ایران و اندونزی تاکنون بیش از ۱۰ کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی برگزار کردند. این کشور مهم شرق آسیا با وجود آنکه تولیدکننده نفت است، اما حجم آن به مقداری نیست که پاسخگوی مصرف این کشور باشد. اندونزی با جمعیتی بیش از ۲۷۰ میلیون نفر همواره خواهان واردات نفت از ایران بوده است.

آدرس منبع

اشتراک گذاری
برچسب‌ها:

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *