نفتآب
نفتآب
خبرهای خوب پتروشیمی در راه است

خبرهای خوب پتروشیمی در راه است

سال جدید می‌تواند به سالی پر از رویدادهای جدید و خبرهای خوش برای صنعت پتروشیمی تبدیل شود و حال صنعت نفت و کشور را خوب‌تر کند. افتتاح‌هایی در پیش است و خیلی زود نوبت به پروژه‌های در نوبت افتتاح در سال ۹۸ می‌رسد که تک تک با حضور رئیس‌جمهوری یا مقام‌های دیگر به بهره‌برداری می‌رسند. وزیر نفت از پارسال وعده آماده بهره‌برداری شدن این پتروشیمی‌ها را داده و باید منتظر باشیم و ببینیم طبق برنامه، الفین پتروشیمی بوشهر، الفین ایلام، متانول سبلان، اوره و آمونیاک لردگان، پتروشیمی میاندوآب و پالایشگاه گاز بیدبلند چه زمانی رسانه‌ها را برای آیین گشایش رسمی دعوت می‌کنند.

متانول کاوه؛ بزرگ‌ترین متانول جهان

قول گشایش رسمی طرح متانول کاوه را که هم‌اکنون با ۹۹ درصد پیشرفت در پله‌های آخر افتتاح است، برای امسال داده‌اند. در واقع طرح متانول کاوه اواخر سال ۹۷ تولید آزمایشی خود را آغاز کرده است و به‌تدریج امسال با افزایش تولید و عادی شدن واحد، شاهد تولید هر چه بیشتر این طرح خواهیم بود. طرح متانول کاوه، یکی از پروژه‌های پیش‌راه‌اندازی‌شده پتروشیمی است که سهمی قابل توجه در افزایش تولیدات سال آینده دارد. این پروژه با تولید روزانه هفت هزار تن، یکی از بزرگ‌ترین واحدهای متانول جهان است که به دلیل نزدیکی به دریا و داشتن اسکله اختصاصی، امتیاز خوبی برای صادرات دارد.

پتروشیمی بوشهر به سمت پایان کار

فاز نخست پتروشیمی بوشهر نیز که این روزها به پیشرفت ۹۶ درصدی رسیده است، در نوبت افتتاح قرار دارد. طبق اعلام شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سه واحد از فاز نخست پتروشیمی بوشهر امسال به بهره‌برداری خواهد رسید. واحد شیرین‌سازی و اتان ریکاوری تولید این مجموعه نیز چندی پیش به‌طور آزمایشی آغاز به کار کرده‌اند و واحد متانول نیز در مرحله پیش‌راه‌اندازی است. گازهای دریافتی از فازهای ۶ و ۷ و ۸ پارس جنوبی در این فاز شیرین‌سازی و گاز غنی به واحد بازیافت اتان ارسال می‌شود. متان هم برای سوخت و هم برای خوراک واحد متانول است و سال ۹۸ شاهد راه‌اندازی واحد متانول پتروشیمی بوشهر خواهیم بود. فاز نخست مجتمع متانول بوشهر شامل واحدهای متانول، استحصال اتان و شیرین‌سازی گاز به مرحله پیش راه‌اندازی رسیده است. این مجتمع با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵٠ هزار تن متانول، یک میلیون تن الفین، ۵۵۰ هزار تن اتیلن گلایکول، ٣٠٠ هزار تن پلیمر سنگین و سبک و ۳۰۰ هزار تن اسید استیک اجرا می‌شود. پتروشیمی بوشهر در فاز ۲ عسلویه در زمینی به مساحت ۶۲ هکتار اجرا می‌شود.

لردگان در دل دنا جان گرفت

طرح پتروشیمی لردگان نیز یکی دیگر از برنامه‌های افتتاح در سال ۹۸ است که پیشرفت فیزیکی آن به بیش از ۹۶ درصد رسیده است و پیش‌تر از آماده بودن این مجموعه برای افتتاح خبر داده‌اند. مجتمع پتروشیمی لردگان با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۷۵۵ هزار تن محصول در استان چهارمحال و بختیاری، منطقه فلارد در ۵۵ کیلومتری شهرستان لردگان در حال ساخت است. محصولات تولیدی مجتمع پتروشیمی لردگان، اوره و آمونیاک است که بخش عمده‌ای از آمونیاک برای تولید اوره در داخل مجتمع مصرف می‌شود و بقیه برای عرضه مستقیم به بازار در نظر گرفته شده است. عمده‌ترین کاربرد آمونیاک در تولید انواع کودهای شیمیایی است.

برکت بیدبلند برای استان‌های جنوبی

طرح پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با تدبیر وزیر نفت و تغییر مالکیت به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس به بیش از ۹۲ درصد پیشرفت رسیده است. برای این پروژه ۳.۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده و پیش‌بینی می‌شود درآمد سالانه آن ۷۰۰ میلیون دلار باشد. ۱.۵ تن محصول اتان این پروژه به وسیله خط لوله ۹۵ کیلومتری به پتروشیمی گچساران ارسال و با تولید اتیلن در این مجتمع، خوراک طرح‌های خط لوله اتیلن غرب شاخه دنا تامین می‌شود. بید بلند، یکی از پروژه‌های مهم صنعت نفت و گاز کشور به شمار می‌رود که در حوزه بالادست از چهار NGL خوراک دریافت خواهد کرد و این وجه تمایز با پالایشگاه‌های پارس‌جنوبی است. این طرح دارای ظرفیت ۲ میلیارد فوت مکعب گاز در روز است و این موضوع برای کل منطقه خوزستان و استان‌های جنوبی کشور دارای اهمیت است.

افتتاح بزرگ‌ترین پتروشیمی غرب کشور در آخرین پله

فاز دوم پتروشیمی ایلام شامل پروژه‌های گوگردزدایی خوراک (SRU) و الفین است که واحد گوگردزدایی هم‌اکنون پیشرفت فیزیکی ۹۷ درصد دارد. در فاز دوم، محصولاتی نظیر اتیلن، بنزین پیرولیز، پروپیلن در گریدهای شیمیایی و پلیمری و سوخت مایع نیز به سبد محصولات پتروشیمی ایلام اضافه خواهد شد. پتروشیمی ایلام از لحاظ وسعت، ظرفیت تولید و تعداد واحدها فرآیندی، بزرگ‌ترین پتروشیمی غرب کشور است. پتروشیمی ایلام می‌تواند ۱۵۰ هزار تن اتیلن مازاد بر مصرف واحد پلی‌اتیلن خود را به خط لوله اتیلن غرب سالانه تزریق کند. این پتروشیمی مهم هم برنامه‌ریزی‌های مطلوبی داشته و نیمه دوم سال ۹۸ شاهد بهره‌برداری از آن خواهیم بود.

پتروشیمی پرسودتر می‌شود

یکی دیگر از برنامه‌های پتروشیمی در سال ۹۸ افتتاح مجتمع پتروشیمی میاندوآب معروف به واحد پلی‌اتیلن سنگین با تولید ۱۷۵ هزار تن در سال است. طرح اولیه این پروژه تولید ۳۰۰ هزار تن محصول پی‌وی‌سی بود که بعد از مطالعات و بررسی اقتصادی به تولید پلی‌اتیلن تغییر یافت. این پتروشیمی مراحل پایانی ساخت را می‌گذراند و به گفته وزیر نفت در سال ۹۸ آماده بهره‌برداری خواهد بود.

مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرده است بخش دیگری از پتروشیمی دماوند به عنوان تامین‌کننده یوتیلیتی مجتمع‌های پتروشمیی در فاز ۲ پتروشیمی عسلویه امسال تولیدی می‌شود. وی گفته است امسال با تکمیل فاز نخست دماوند به غیر از واحد پساب صنعتی، واحدهای دیگر این فاز وارد مدار تولید می‌شوند. به نظر می‌رسد امسال با توجه به شرایط اقتصادی و فشارهای تحریمی صنعت پتروشیمی با اهتمام به واحدهای در حال فعالیت و واحدهای در آستانه بهره‌برداری می‌تواند در رونق دادن تولید، به‌ویژه تولیدات صنایع مرتبط با پتروشیمی نقشی حائز اهمیت داشته باشد و حمایت از تولید داخل را محقق کند. صنعت پتروشیمی جایگاهی ویژه در ظرفیت‌های توسعه‌ای کشور و همچنین جلوگیری از خام‌فروشی دارد و می‌توان به دامنه صادراتی این محصولات امیدوار بود. صنعت پتروشیمی، صنعتی پرسود و درآمدزا برای کشور است و در سال‌های اخیر توانسته بازارهای منطقه‌ای و جهانی را به دست آورد و در شرایط سخت به کمک کشور بیاید.

منبع: هفته‌نامه مشعل

آدرس منبع

اشتراک گذاری
برچسب‌ها:

مطالب مرتبط

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *