سوربیتول یا گلوسیتول یک ترکیب آلی طبیعی با طعم شیرین است که کالری کمی نسبت به ساکارز دارد. این ماده از شش اتم کربن و شش گروه الکل تشکیل شده است. سوربیتول در حالت طبیعی مولکولی است که عمدتاً از گیاهان و میوهها به دست میآید. ظاهر آن به شکل پودر کریستالی، سفید و بیبو است
صنعت غذایی از سوربیتول بهعنوان شیرینکننده، نگهدارنده رطوبت، بهبود دهنده، بافتساز، نگهدارنده، و عامل کلوخهنشدن در محصولات خود استفاده میکند. همچنین این ماده به عنوان جایگزین شکر در تعدادی از غذاها، از جمله غذاهای کم کالری و بدون قند، و محصولات دارویی و بهداشت دهان و دندان، مانند خمیر دندان و آدامس، استفاده میشود
سوربیتول بهعنوان یک ملین برای درمان علائم یبوست شدید نیز مورد استفاده قرار میگیرد. اگرچه ممکن است برای اهداف تحقیقاتی نشان داده شود، اما هنوز به عنوان یک ابزار تشخیصی در عمل بالینی توصیه نمیشود
سوربیتول در دستگاه گوارش نیز میتواند عوارضی ایجاد کند، بهخصوص در افراد مبتلا به بیماری سلیاک که سوء جذب آن در نتیجه آسیب روده کوچک رخ میدهد. بنابراین، در استفاده از محصولات حاوی سوربیتول، توجه به مقدار مصرف و وضعیت سلامتی مهم است.